Életrajz

Korai évek

Lucy Kate Hale (Született: Karen Lucille Hale) 1989. 06. 14.-én született a Memphis állambeli Tenessee-ben. Édesapja Preston Hale, édesanyja Julie Knight. Van egy nővére Maggie, egy mostoha bátyja Wes és egy mostoha nővére Kirby.

Lucy gyerekkorában főként otthon tanult, de színjátszás és ének órákat is vett. Mindig is fontos szerepet játszott életében a zene, imádta Faith Hill-t és Shania Twaint. 15 éves volt, amikor 2004-ben Los Angeles-be költöztek, hogy igazán belevágjon karrierje építésébe.

Lucy karrierje 2003-ban kezdődött el, amikor szerepelt az American Juniors valóságshow-ban, ami az American Idol spin-off-ja volt. Kedvencünk hatalmas sikereket ért el és bejutott az öt döntős közé, akikkel később egy közös bandát alapítottak. A csapat nem volt hosszú életű, ugyanis 2005-ben feloszlott.

Filmes karrier

Miután 2004-ben Lucy Los Angeles-be költözött, amellett, hogy zenei karrierjére is koncentrált, elkezdett meghallgatásokra is járni. Sok színészhez hasonlóan kezdetben kisebb TV szerepeket kapott. Először 2005-ben a Ned’s Declassified School Survival Guide nevű sorozatban alakította Amy Cassidy karakterét, majd további vendék szerepek következtek, a Narancsvidék, Drake és Josh és a hazánkban is óriási sikert aratott Így jártam anyátokkal sorozatokban. 2007-ben 2 epizód erejéig alakította Justin Russo barátnőjét, a Varázslók a Waverly helyből-ben, a Disney nagy sikerű sorozatában, melyben a főszerepet Selena Gomez játszotta.

2008-ban debütált a mozikban is futó Négyen egy gatyában 2. részében, ahol Effie Kaligaris bőrébe bújt. Ugyanebben az évben szerepelt az Apostolok és a Kőgazdagok televíziós műsorokban is. 2009-ben is több vendég szerepet kapott, majd szerepelt a Campus háború és A félelem szigete filmekben is.

Lucy számára a legnagyobb áttörést és ismertséget mégis a Pretty Little Liars (Hazug csajok társasága) sorozat hozta meg, amihez 2009 decemberében csatlakozott. 7 évadon keresztül láthattuk Aria Montgomery szerepében. A sorozat jelenleg az utolsó, hetedik évadával van jelen a képernyőkön, kétrészes fináléja 2017. 06. 27.-én kerül adásba.

2010-től napjainkig több sorozatban kapott újabb vendégszerepeket, illetve filmekben is láthattuk, mint a Sikoly 4., vagy az Egy új tündérmese: Volt egyszer egy dal című filmekben.

A Pretty Little Liars befejezése után sem kell búcsút intenünk neki, ugyanis Lucy jelenleg is több projekten dolgozik. 2018-ban indul új sorozata a Life Sentence, melyben a főszereplő lányt, Stella Abbot-ot alakítja majd. Filmeket is láthatunk tőle, hiszen érkezik a Dude, melyben néhány barátnő életét követhetjük nyomon, de a horror filmek kedvelői is örülhetnek a Truth or Dare film ugyanis többek között nekik kedvez majd.

Zenei karrier

Lucy zenei karrierje a filmessel szemben kicsit talán háttérbe szorult. 2012 júniusában leszerződött a Hollywood Records-al, 2014. január 7.-én pedig megjelent a You Sounds Good To Me című kismelez, majd ez év június 3.-án a Road Between című albuma, július 30.-án pedig megérkezett a Lie a Little Better című kislemez. Sajnos a lemez a vártnál kevesebb figyelmet kapott, de ha igazak a hírek, Lucy új albumon is dolgozik. Természetesen más dalokat is hallhattunk tőle, az Egy új tündérmese: Volt egyszer egy dal filmben több dalt is előadott, 2014 októberében érkezett a karácsonyi dala a Mistletoe, 2015-ben pedig hallhattunk tőle egy Let it go feldolgozást is.

Egyéb munkálatok

Filmes és zenei karrierje mellett Lucy több kampányban vett részt reklámarcként, vagy éppen kreatív igazgatóként, mint a Bongo, Hollister, Blowpro. Jelenleg is az Avon – Mark by Avon reklámarca, illetve a Casetify cég kreatív igazgatója.

Magánélet

Lucy 2012-ben beszélt arról először, hogy étkezési zavarokkal küzdött. Napokig kibírta volna evés nélkül, vagy csak úgy, hogy gyümölcsöket eszik és három órákat tölt a konditeremben. Fokozatosan kezdte el ezt megváltoztatni, és ma már egészséges testképpel rendelkezik, és egészségesen étkezik.

Lucy imádja a családját, van egy kutyusa Elvis, és jelenleg a szinglik életét éli, hiszen nemrég ért véget Anthony Kalabretta kanadai zenésszel való kapcsolata, akivel 2 évig alkottak egy párt.